טירמיסו

Ronimotti-163

מקור השם טירמיסו באיטלקית הוא “הרם אותי” והוא קשור למרקמו העדין שמקשה להרים אותו, אך ישנה גם אגדה שטוענת שאת השם המציאו זונות ונציה שנהגו להתנחם בקינוח ברגעים הפחות טובים של החיים. כך או כך עדיף לאכול אותו ישר מהמגש.

המצרכים הדרושים:
10 חלמונים
500 מ”ל שמנת
1 חבילת בישקוטים
5 כפות גבינת מסקרפונה
1 כוס סוכר
חצי שוט של ליקר קפה
3 כוסות של אספרסו או קפה שחור מצונן
2 כפות אבקת קקאו

אופן ההכנה:
1. מקציפים את החלמונים עם מחצית מכמות הסוכר עד לקבלת קצף יציב.
2. מקציפים את השמנת עם המסקרפונה במהירות נמוכה עד לאיחוד, מגבירים מהירות, מוסיפים את שארית הסוכר והליקר ומקציפים לכדי קצפת יציבה.
3. מאחדים בתנועות קיפול את שתי המסות ויוצקים חצי מהמסה לתבנית עם שוליים או פיירקס.
4. טובלים את הבישקוטים בקפה ומסדרים אותם זה לצד זה על גבי הקרם.
5. יוצקים את שארית הקרם על גבי הבישקוטים ומניחים להתקרר לילה במקרר.
6. לפני ההגשה מפזרים בעזרת מסננת אבקת קקאו ומגישים.

Categories: מתכוניםTags: , ,