ארוחת בוקר בתל אביב

ארוחת הבוקר על פי התפיסה האיטלקית כמעט ולא קיימת. ארוחה בבוקר היא בסך הכל תירוץ להתחיל את היום עם קצת חיוך וכמה צלחות מקסימות שרק האיטלקים יודעים להציע, לצד קפה מהביל ממקינטה. ליקטנו עבורכם שלוש מנות שיהפכו את ארוחת הבוקר שלכם לאיטלקית ומדהימה.

פריטטה מוצרלה

IMG_0082

מצרכים לארבעה סועדים:
6 ביצי חופש
100 מ”ל שמנת מתוקה (42%)
פלפל שחור גרוס ומעט מלח

אופן ההכנה:
1. טורפים את הביצים והשמנת היטב
2. מחממים במחבת קוטר 28 מעט שמן זית
3. יוצקים את התערובת למחבת
4. מחכים לביעבוע ומוסיפים מוצרלה קרועה לחתיכות גסות
5. מכניסים לתנור שחומם מראש ל-220 מעלות למשך 6 דקות ווהפריטטה מוכנה!

סלט עשבי תיבול

IMG_0043

מצרכים:
3 בצלים ירוקים
חופן נענע
חופן פטרוזיליה
כף צנוברים
לימון שלם מרוסק במג’ימיקס
לתיבול:
מלח גס, שמן זית, כף מיץ לימון, רבע שן שום קצוצה

אופן ההכנה:
קוצצים גס את הפטרוזיליה, בצל ירוק והנענע
מוסיפים את שאר המרכיבים, מתבלים לפי הטעם ומערבבים

עוגת פרג

IMG_0064

מצרכים:
170 גרם חמאה צהובה
220 גרם סוכר
80 גרם פרג
260 גרם קמח
3 גרם אבקת אפייה
3 גרם סודה לשתייה
100 מ”ל שמנת חמוצה
20 מ”ל ברנדי
קורט מלח
זסט מלימון אחד
3 ביצים גדולות

אופן ההכנה:
1. בקערה גדולה, מערבבים את כל המרכיבים, ללא הביצים
2. את הביצים טורפים בנפרד, עם מעט סוכר
3. מאחדים את שתי המסות
4. יוצקים לתבנית אינגליש קייק (עד שני שליש גובה)
5. מחממים מראש תנור ל- 165 מעלות
6. אופים כ-60 דקות. מצננים ומגישים

Categories: מתכוניםTags: , , , ,